Tuesday, 12 July 2011

poster-poster self motivation (?)

Dulu kita pernah dengar, a picture paints a thousand words. lebih kurang gitu r kan.
ada gambar yang meant to tell a story, ada yang for self motivation, dan dalam bisnes plak orang wat untuk iklan.
jom usha jap beberapa gambar yang dah lama berpusing kat internet, sesaje upload balik untuk tatapan semua.
mungkin hari ni tak berapa baik untuk korang? kena marah? mood swing? assignment? clash? crush? 
jom lepak-lepak tenangkan minda, kot-kot boleh senyum balik. :-)

1) Perogol


2) Pelajar

3) Penjeles

4) Peringatan

5) Perasan

6) Peringkas (?)

7) Pe-nonsense

8) Peunik


9) Pemberi pendapat

Ada pics yang kena tenung betul-betul, baru korang paham. ataupun korang jenis manusia yang cam gambar nombor 7.


source: boredpanda.com



Monday, 11 July 2011

fact or fake (1)

Hari ni aku godek-godek intenet. ntah tetiba rasa nak share ngan korang info-info yang tak masuk exam ni.


1) Perkataan 'testis' berasal daripada istilah Latin yang membawa maksud 'bear witness'-memberi persaksian. dikatakan pada zaman Rome, hanya orang lelaki yang diberikan hak untuk menjadi saksi. macam mana persaksian mereka ni dijalankan? mereka dikehendaki memegang buah zakar sewaktu proses hujah berlangsung.


p/s : kalau zaman skang, bagi orang lain pegangkan ok gak per? rasanya saksi tu tak berani reka cerita.


2) Bandar yang paling paling pesat membangun di dunia ialah Dubai. tiada cukai pendapatan dikenakan (dah kaya sangat). antara tempat yang best kat Dubai ni ialah Dubai Emirates Mall, sebuah tempat shopping. korang boleh shopping sambil main ski dalam mall tu! jaraknya boleh tahan la, 400 meter, di mana 6000 tan salji buatan manusia digunakan (pembaziran or kemakmuran?). tapi yang boring sket sal Dubai ni, 80 peratus penduduknya ialah orang kaya dari negara luar.


3) Di negara Wales, terdapat sebuah perkampungan bernama 'Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch' (58 huruf), yang dalam english nya membawa maksud Saint Mary's Church in the hollow of white hazel near a rapid whirlpool and the Church of Saint Tysilio near the red cave. 
'Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.com' pulak ialah nama domain yang terpanjang dalam dunia. pemiliknya orang mana? Wales?
Salah! orang England.


p/s : sakit hati bila nak tulis surat ke sana.


Ok dah abes. babai.
opps jap2! follower pertama aku, cik aziza esa, dan yang kedua is bez amin! trimas2.. semoga anda murah rezeki terutama dalam blogging. heee :-)


sumber: interestingfacts.org